Merluzzo Saporito!

Vincenzo's been hard at work in the cucina again!
 
  
 
 
 
Ingredients for Merluzzo Saporito
 
Prezzemolo (parsley)
Origano (oregano)
sale (salt)
pepe (pepper)
cipolla (onion)
aglio (garlic)
merluzzo (filetto spinato) (white fish -- cod, haddock, or the like)
capperi (capers)
olive verdi (green olives)
 
Recommended side dish: carote lesse (carrots boiled/sauteed)

Metti in padella l'olio d'oliva. 
 
Place a little olive oil in a pan 
 
Quando è caldo, aggiungi cipolle (tagliate a rondelle), uno spicchio d'aglio intero, merluzzo, olive e capperi. 
 
When the oil is hot, add the onion slices (circle), a piece of whole garlic, the olives and capers. Add the merluzzo/white fish and cook for 6 minutes (3 minutes per side).
 
Quando è cotto (3 min da un lato, 3 min dall'altro), condisci con origano, pepe nero, sale e prezzemolo. 
 
When done, serve with oregano, pepper, salt and parsley.
 
Buon appetito!
 

 
 
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment